”Bright Dental Forum är ett fullservicelaboratorium som kan erbjuda det mesta inom fast- och avtagbar protetik. Inom respektive avdelning finns spetskompetensen och den senaste tekniken för att tillhandahålla även de mest avancerade tandtekniska arbeten.”

Robert Tekin

Laboratoriechef

Nöjda kunder

Bright DentaL
Vi gör skillnad

Till dräkt och stämma är de flesta labb lika. Till det yttre består de av lokaler, arbetsbord, stolar, modeller, maskiner utrustning och en samling medarbetare. Det har alla labb, men där slutar likheterna!

Labbets kapital och värde är de individuella medarbetarna som jobbar där. Deras ambitioner och kvalitet är det som är absolut avgörande för vad labbet kan prestera.

Vi på Bright Dental Forum förstår vikten av våra medarbetare, vilket också gör att vi har en sällsynt förmåga att behålla duktig och kompetent personal. Det gör att vi har kontinuitet i vår produktion och våra kundrelationer vilket sammantaget ger en hög kvalitet.

Det är det som gör skillnad – vi gör skillnad!

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

AVTAGBAR PROTETIK

På avdelningen för avtagbar protetik gör vi alla förekommande typer av proteser och bettfysiologiska produkter, inklusive kombinationsarbeten.

Vi använder oss enbart av CE-märkta material och tillämpar de senaste teknikerna för att säkerställa kvaliteten, funktionen och estetiken på våra produkter. Vi tillhandahåller även alternativa material för att tillgodose olika typer allergier etc.

Vi gör alla förekommande typer av proteser: helproteser, partiella proteser, samt skeletterade proteser där vi gärna hjälper till med konstruktionsförslag. Vi tillhandahåller även termoplastiska proteser som blir allt mer populärt tack vare sina unika egenskaper.

Inom den bettfysiologiska produktgruppen så tillverkar vi hårda bettskenor, mjuka bettskenor, blekskenor, idrottsskydd mm.

Estetik/Keramik

Konstnärliga egenskaper är ovärderliga på vår estetikavdelning då estetiken är det viktigaste för att patienter ska känna sig nöjda med sina nya tänder.

Våra porslinstekniker har erfarenheten och spetskompetensen för att lösa även de mest komplicerade fall. Vi arbetar med porslinsläggning på metall och zirkonium konstruktioner, presskeramer (emax & empress), samt fältspatsporslin. Dessa olika material har olika egenskaper, tveka därför inte att höra av dig till avdelningen för diskussion beträffande vilket material som passar ditt patientfall.

Vi ser gärna även att våra kunder skickar sina patienter till oss för färgtagning eller ett foto tillsammans med en färgskala. Maila fotot till info@brightdentallab.com och ange även på arbetsordern att du skickar med ett foto.

Implantat

Vi har kapaciteten att själva designa och framställa implantatkonstruktioner till samtliga implantatsystem på den svenska marknaden.

Vi kan erbjuda en mängd olika alternativ av frästa underkonstruktioner i Cocr, Zirkonium oxid samt titan på fixtur- och distansnivå. Vi kan även tillhandahålla individuellt CadCam framställda distanser i varierande material till de flesta implantatsystem.

Underkonstruktioner/CadCam

Med ett eget Cad/Cam fräscenter från Zirkonzahn så kan vi själva framställa frästa underkonstruktioner till tandburen protetik, KBF protetik.

Genom att ha dessa resurser ”in-house” så har vi fullständig kontroll över produktionsflödet av våra underkonstruktioner då vi gör arbetet från början till slut. Detta ger oss bästa förutsättningarna för att leverera tandtekniska produkter med exceptionell precision och kvalitet till våra kunder.

Vi tillhandahåller frästa underkonstruktioner i både helkeramiskt zirkonium oxid och oädelt metall. Oavsett typ av konstruktion som önskas så har vi kompetensen, erfarenheten och tekniken för att lösa även de mest komplicerade fall.


Digitala avtryck

Med en egen mottagarstation så kan vi ta emot interoralt skannade avtryck från de flesta digitala avtryckssystem.

Importerad tandteknik

Samtliga introducerade produkter kan även tillhandahållas som importerad tandteknik. Detta är ett prisvärt alternativ med längre leveranstider då produkterna tillverkas av våra internationella samarbetspartners i Polen.

Omfattande kvalitetssäkring och arbetsrutiner har upprättats för att säkerställa att vi levererar högkvalitativa produkter. Vi har arbetat med importerad tandteknik ända sedan företagsstarten och just denna flexibilitet i vårt produktutbud är något som uppskattas mycket av våra kunder.

Vid frågor om importerad tandteknik kontakta laboratoriechef Johnny Tekin på 036-4404433

Vilka är
vi på Bright dental?

Bright Dental Forums största tillgång är vår organisation som består av erfarna, välutbildade och motiverade tandtekniker vilket gör att vi kan möta de höga krav som våra kunder ställer på oss.

Laboratoriet ligger lättillgängligt mitt i centrala Jönköping vilket ger oss förutsättningar att maximera vår service till lokala kunder, patienter och medarbetare.

Kontakta oss

Robert Tekin

Laboratoriechef

Håkan Arin

Kron- & broavd.

Claes Andreasson

KBF-avd.

Tomasz Perzynski

Protesavd.

Niklas Blomqvist

Cad-Cam avd.

Expeditionen

Johnny Tekin

Vice VD Nordentic

Bright Dental

Fullservicelaboratorium

Bright Dental Forum är ett fullservicelaboratorium som kan erbjuda det mesta inom fast- och avtagbar protetik. Inom respektive avdelning finns spetskompetensen och den senaste tekniken för att tillhandahålla även de mest avancerade tandtekniska arbeten. Vi ligger i absolut framkant när det kommer till teknik och tandtekniska produkter.

Vår teknik

Laboratoriet har alltid varit utrustat med den senaste utrustningen i det digitala arbetsflödet, med cad/cam system och mottagarstation för att ta emot digitala avtryck. Med ett eget fräscenter från Zirkonzahn kan vi själva fräsa underkonstruktioner i zirkoniumdioxid och cocr för fast protetik och implantat, olika temporära protetiska lösningar, samt även framställa individuella distanser till de flesta implantatsystem.

CERTIFIERINGAR

Bright Dental är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur.  Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Eget fräscenter/3D-printing

Vi har sedan 2012 haft flera avancerade Cad/Cam fräsar från Zirkonzahn. Valet av just denna leverantör beror på att de är ett av de snabbast växande och starkaste varumärken som tillverkar Cad/Cam system på världsmarknaden idag. Tillsammans med deras kompetens inom material samt hård-/ mjukvara så kan vi hålla ett kvalitetssäkrat arbetsflöde.

Vi har ett eget 3D center med utrustning från Carbon3d (www.carbon3d.com). Denna leverantör har, med sin 3D teknik, gjort stora genombrott på världsmarknaden inte bara inom dental utan även inom sportsegmentet. Som första dentallab i Sverige tillverkar vi bettskenor, Nordentic Bite Splint, med helt nytt material som har mycket goda egenskaper från Carbon3D. Även våra modeller printas med hjälp av denna teknologi. Möjligheterna med Carbon3D är obegränsad, bland annat så kommer vi inom snar framtid även kunna tillverka avtagbar protetik med 3D teknik vilket är väldigt spännande.

Alla våra partiella stålskelett tillverkas med hjälp av 3D teknik tillsammans med vår samarbetsparter i Tyskland.

Sammantaget så höjer vi kvalitén från redan höga nivåer och bidrar till att spara på naturens naturtillgångar på ett bättre sätt!

Kontroll över produktionen

Denna högteknologiska teknik ger oss fullständig kontroll över vårt produktionsflöde. Kombinationen av erfarna tandtekniker och den senaste tekniska utrustningen ger oss förutsättningar att skapa kvalitetsprodukter med hög estetik, precision och funktionalitet för våra kunder.

Budservice

Upphämtning av arbeten görs dagligen inom Jönköpingsområdet under rutinmässiga budtider. Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer om hur vi kan anpassa vår färdväg till din klinik. Vi kan även skicka material till dig som gör det enkelt att skicka din beställning till oss, portofritt!

Budschema Mån-Fre:

10.30-12.00 Vetlanda-Nässjö              

12.30-13.00 Tenhult-Huskvarna                       

13.00-14.00 Huskvarna-Jönköping

14.30-15.30 Hälsan, Råslätt, Norrahammar, Bankeryd

Tfn Expedition/Växel: 036-440 44 30 

Leveranstider (tid på labb)

Bright tillämpar Sveriges Tandteknikerförbunds allmänna leveransvillkor.
Leverans och upphämtning görs dagligen inom Jönköpingsområdet med vår egen budbil under rutinmässiga budtider. Övrig leverans sker via A-post.

Fast Protetik

Avtagbar Protetik

Garanti

Elite Prislista

Premium Prislista

Garantin innebär att Bright i förekommande fall kostnadsfritt gör om det tandtekniska arbetet. För övriga kostnader utgår ingen ersättning. Garantin gäller från och med följesedels/fakturas utskriftsdatum.

Vi stöttar diabetesfonden

Bright Dental Forum stödjer Diabetesfonden som satsar på ökad forskning kring diabetes. Idag har 350 000 svenskar dia- betes, vilket gör sjukdomen till en av våra vanligaste folksjuk- domar. Antalet nyinsjukna ökar varje år och drabbar i allt större utsträckning barn och ungdomar.

Genom att stödja Diabetesfonden bidrar man till att förbättra och utveckla behandlingsformer, samt skapar möjligheten för forskare att i framtiden finna ett botemedel.

Vi har stöttat Diabetesfonden sedan 2009 och ser fram emot att fortsätta med detta engagemang.

”Jag drabbades själv av typ-1 diabetes år 2001, och känner ett ansvar i att dela med mig av den framgång som jag har haft med Bright, till just den forskning som underlättat mitt liv.” Johnny Tekin, Vice-VD Nordentic

”Vi är mycket glada och tacksamma för att Bright Dental Lab vill stödja diabetes-forskningen genom ett samarbete med diabetesfonden.” Margareta Nilsson, Ordförande Diabetesförbundet

Kontakt
+46 (0)36-440 44 30

Bredgränd 14 553 20 Jönköping

Öppettider

Mån–Fre: 07.30–17.00