”Bright Dental Forum är ett fullservicelaboratorium som kan erbjuda det mesta inom fast- och avtagbar protetik. Inom respektive avdelning finns spetskompetensen och den senaste tekniken för att tillhandahålla även de mest avancerade tandtekniska arbeten.”

Jonas Wass

Laboratoriechef

Bright DentaL
Vi gör skillnad

Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk, därför jobbar vi mycket med vidareutbildning av våra anställda. Genom åren har den digitala tekniken blivit oumbärlig i allt fler områden, därför hittar du numera cad teknik på alla avdelningar på vårt labb. Det skapar en utvecklande arbetsplats är vi kan hjälpa varandra och stå starka även i framtiden. Är du intresserad av en praktikplats eller söker du arbete? Vi söker ständigt nya medarbetare så tveka inte att kontakta oss.

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

AVTAGBAR PROTETIK

Här arbetar totalt nio personer med allt som ryms inom avtagbar protetik. Arbetssättet för dessa typer av arbeten har längre sett likadant ut men bara de senaste åren har mycket skett. Numera sker mycket av tillverkning med hjälp av cad/cam, t ex Nordentic bite splint och tillverkning av partial proteser och skelett. Ett helt digitalt flöde för helproteser är under utveckling. Kontakta avdelningschef Tomasz för mer information.

Estetik/Keramik

På denna avdelning arbetar 10 personer med att färdigställa den fasta protetiken, med hjälp av inmålning och porslinspåbränning. Idag görs allt mer av kron och bro som fullanatomisk zirkoniumoxid. Det är en produkt som erbjuder både styrka och bra estetik till de flesta arbeten. Givetvis bränner vi även porslin, både på zirkonium och metall. Även här har den digitala tekniken hittat ut och allt fler tekniker både designar och färdigställer sina egna jobb. Design av Emax görs till stor del direkt ute på denna avdelning för ett smidigare flöde. Kontakta avdelningschef Anna-Lena eller Maria för mer information.

Akryl/kbf.

Här görs schabloner tanduppsättningar och färdigställande av kbf broar. Efter det att tanduppsättningen är klar används cad för att utforma en individuell utformad underkonstruktion. Filen skickas till våra partnerns som fräser eller 3d printar fram den efter våra och tandläkarens önskemål. Det ger en helt homogen produkt som vi kan vara säkra på kommer att passa och fungera väl i patientens mun. Kontakta avdelningschef Claes för mer information.

Cad/Cam

Vi är fem personer som arbetar med den fasta protetiken. Idag kommer majoriteten av våra arbeten in som digitala avtryck vilket har skapat ett helt nytt arbetssätt för oss tandtekniker. Numera är det den digitala filen som är ”master modell” vilket gör att vi även med stor säkerhet kan erbjuda modell lösa arbeten. Våra 3d skrivare från Carbon är marknadsledande och levererar en modell med mycket hög precision. Gipsmodeller skannas in och vi kan tillverka med mesta med hjälpa av våra fräsmaskiner i zirkonium metall och pmma. Vi arbetar med hjälp av mjukvara från 3shape och Zirkonzhan. Kontakta avdelningschef Nikola för mer information.

Aktuellt

Kontakta oss

Robert Tekin

Distrikschef Nordentic norra och Vice labbchef

Tomaz Perzynski

Avtagbar protetik

Nikola Trajkovski

Fast protetik

Anna-Lena Fridhagen Maria Ehrlich-Johansson

Estetik keramik

Claes Andreasson

Kbf avdelning

Bright Dental

Fullservicelaboratorium

Bright Dental Forum är ett fullservicelaboratorium som kan erbjuda det mesta inom fast- och avtagbar protetik. Inom respektive avdelning finns spetskompetensen och den senaste tekniken för att tillhandahålla även de mest avancerade tandtekniska arbeten. Vi ligger i absolut framkant när det kommer till teknik och tandtekniska produkter.

Vår teknik

Laboratoriet har alltid varit utrustat med den senaste utrustningen i det digitala arbetsflödet, med cad/cam system och mottagarstation för att ta emot digitala avtryck. Med ett eget fräscenter från Zirkonzahn kan vi själva fräsa konstruktioner i zirkoniumdioxid och temporära protetiska lösningar.

CERTIFIERINGAR

Bright Dental är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur. Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Eget fräscenter/3D-printing

Vi har sedan 2012 haft flera avancerade Cad/Cam fräsar från Zirkonzahn. Valet av just denna leverantör beror på att de är ett av de snabbast växande och starkaste varumärken som tillverkar Cad/Cam system på världsmarknaden idag. Tillsammans med deras kompetens inom material samt hård-/ mjukvara så kan vi hålla ett kvalitetssäkrat arbetsflöde.

Vi har ett eget 3D center med utrustning från Carbon3d (www.carbon3d.com). Denna leverantör har, med sin 3D teknik, gjort stora genombrott på världsmarknaden inte bara inom dental utan även inom sportsegmentet. Som första dentallab i Sverige tillverkar vi bettskenor, Nordentic Bite Splint, med helt nytt material som har mycket goda egenskaper från Carbon3D. Även våra modeller printas med hjälp av denna teknologi. Möjligheterna med Carbon3D är obegränsad, bland annat så kommer vi inom snar framtid även kunna tillverka avtagbar protetik med 3D teknik vilket är väldigt spännande.

Alla våra partiella stålskelett tillverkas med hjälp av 3D teknik tillsammans med vår samarbetsparter i Spanien.

Sammantaget så höjer vi kvalitén från redan höga nivåer och bidrar till att spara på naturens naturtillgångar på ett bättre sätt!

EGET FRÄSCENTER/3D-PRINTING

Denna högteknologiska teknik ger oss fullständig kontroll över vårt produktionsflöde. Kombinationen av erfarna tandtekniker och den senaste tekniska utrustningen ger oss förutsättningar att skapa kvalitetsprodukter med hög estetik, precision och funktionalitet för våra kunder.

Budschema Mån-Fre:

10.30-12.00 Vetlanda-Nässjö              

12.30-13.00 Tenhult-Huskvarna                       

13.00-14.00 Huskvarna-Jönköping

14.30-15.30 Hälsan, Råslätt, Norrahammar, Bankeryd

Tfn Expedition/Växel: 036-440 44 30 

Leveranstider (tid på labb)

Bright tillämpar Sveriges Tandteknikerförbunds allmänna leveransvillkor.
Leverans och upphämtning görs dagligen inom Jönköpingsområdet med vår egen budbil under rutinmässiga budtider. Övrig leverans sker via A-post.

Fast Protetik

Avtagbar Protetik

Garanti

Elite Prislista

Premium Prislista

Garantin innebär att Bright i förekommande fall kostnadsfritt gör om det tandtekniska arbetet. För övriga kostnader utgår ingen ersättning. Garantin gäller från och med följesedels/fakturas utskriftsdatum.

Kontakt
+46 (0)36-440 44 30

Bredgränd 14 553 20 Jönköping

Öppettider

Mån–Fre: 07.30–17.00