”Mitt i Hesingborg med egen budslinga erbjuder vi dig som tandläkare fullt utbud. All tillverkning sker med hjälp av modernaste möjliga teknik för bästa passform och estetik.”

Camilla Jonsson

Laboratoriechef

Dental Design
Vi ger dig anledning att le

Dental Design är ett fullservice dentallaboratorium som levererar allt från skalfasader till implantat till tandläkare över hela landet. All tillverkning sker med hjälp av modernaste möjliga teknik för bästa passform och estetik.

Företaget har alltid haft fokus på högsta möjliga kvalitet, leveranssäkerhet och viljan att ligga i teknikens framkant vad gäller produkter och tillverkningsmetoder. Det har gjort att Dental Design idag är ett av landets mest moderna dentallaboratorier med fokus på CAD/CAM och helkeramik.

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

Modellavdelningen

Modellavdelningen är den första avdelningen ditt arbete hamnar hos. En exakt arbetsmodell är en viktig förutsättning för ett bra slutresultat.

För optimal hållfasthet används en våg som själv mäter rätt mängd vätska/pulver. Vi använder giroform plastplattor till alla arbetsmodeller för att få stabila modeller med rätt expansion. Endast gipser av högsta kvalitet används.

Digitala modeller

Dental Design ett TriosReady certifierat laboratorium. Vi tar emot digitala filer från alla öppna system och 3D printar modeller från dessa filer.

Mer information kommer sanrt.

Cad/Cam

Här scannas modellen, sedan designas kron/bro skeletten för Zirkonia och metall till optimal styrka och estetik.

Med en knapptryckning överförs sedan filerna till våra fräsmaskiner som med en fantastisk precision fräser fram skelett med exakt passform och rätt cementspace.

Zirconia

Vitt och infärgat Zirconia i all ära, men translucent är i en helt annan dimension.

Med porslins påbränning får det en estetik och lyster som är unik.

Zirconiats styrka, 1200 – 1450 MPA, gör det även lämpligt till stora broar.

Kombinationsarbeten

I takt med implantatens utveckling har efterfrågan på kombinations protetik minskat. Numera sätts fixturer in där det saknas tänder.

Mer information kommer inom kort.

Metallkeramik

Vår senaste tekniksatsning är en CAD/CAM fräsmaskin från Datron. Med denna fräser vi fram underkonstruktioner, med en fantastisk industriell precision.

Genom att scanna modellen och sedan designa kronan/bron i ett CAD/CAM program och fräsa fram konstruktionen får vi en produkt som har många fördelar jämfört med den traditionella tekniken. I datorn bestämmer vi bl.a graden av cementspace. Kronan/bron fräses fram ur ett blanks. Därigenom får vi en konstruktion som är absolut homogen och spänningsfri. Fördelar: Bättre passform, absolut kontroll över konstruktionen.

Ortodonti

Här tillverkas även apnéskenor, bettskenor, idrottsskydd, blekskenor mm.

Mer information kommer inom kort.

Protes

På vår protes avdelning har vi personal med lång och gedigen erfarenhet från avtagbar protetik.

Vi levererar alla förekommande konstruktioner gällande avtagbar protetik.

Vilka är
vi på Dental design?

Dental Design är ett fullservice dentallaboratorium som levererar allt från skalfasader till implantat till tandläkare över hela landet. All tillverkning sker med hjälp av modernaste möjliga teknik för bästa passform och estetik.

Kontakta oss

Camilla Jonsson

Laboratoriechef / Estetik

Jessica Ahlm

Avdelningschef Protes

Jolanta Adamowicz

Estetik

Melahat Rajabieh-Fard

Estetik

Linnéa Bengtsson

Estetik

Svitlana Hes

Estetik

Lisette Kobel

Protes

Mahmoud Karahjalli

Protes

Peter Jannerdahl

KBF, Underkonstruktion

Jenny Bjärkelöv

Cad/Cam

Joni Paavilainen

Cad/Cam

Veronica Johannesson

Modell, Bud

Madeleine Lundqvist

Expedition, Kontor

DENTAL DESIGN

CERTIFIERINGAR

Dental Design är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur.  Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Leveranstider

Våra leveranstider grundar sig på att bibehålla våra höga mål på kvalitet. Naturligtvis kan vi alltid få fram ett jobb snabbare om det föreligger någon speciell anledning till detta. Tveka inte att kontakta oss i så fall. Rebaseringar förbokas gärna. Kontakt oss.

Leveranstider

Antal arbetsdagar på laboratoriet:

Kontakt
042-13 12 31

Lilla Strandgatan 2 252 23 Helsingborg

Öppettider

Mån–Fre: 07.30–17.00