”Beläget i centrala Örebro med fokus på estetik och teknikjobbar vid med den senaste tekniken och den högsta estetiken för dig som tandläkare.”

DIMA ISSA

Laboratoriechef

JM & City Dentallab
Vi gör ditt leende

JM & City Dentallab är ett lab specialiserat på teknik och med hög fokus på estetik. Slutresultatet är mycket viktigt för oss vilket innebär att vi alltid levererar produkter med högsta kvalitet framställda med yttersta precision. Förutom hög kvalitet så prioriteras trivsel och arbetsglädje på företaget, detta för att vi alltid ska kunna erbjuda en hög personlig service gentemot våra kunder.

JM & City Dentallab var tidigare två lab som slog sig samman 2018 men har båda bedrivit dentalverksamhet i Örebro i över 30 år. Labbet har idag 11 anställda med den blandning av kompetens och erfarenhet som krävs för att kunna erbjuda en hög leveranssäkerhet.

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

ESTETIK OCH PORSLIN

På vår porslinsavdelning har vi duktiga porslinstekniker med lång erfarenhet. Vi sätter alltid patienten i fokus för att göra vårt allra bästa för varje individuell patient.

Vi tar emot patienter för färgtagning och diskussion om form om patienten har speciella önskemål. Det är viktigt för oss att varje patient är nöjd med slutresultatet.

IMPLANTAT

Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och tar fram kbf konstruktioner i translucent zirconia, både helkäkar och delkäkar samt singelkronor.

Eftersom vi endast bränner buccalt ytporslin på dessa så slipper man porslinschippningar och porslinsfrakturer.

Dessa konstruktioner lämpar sig väl till bruxare och pressare, endast lite gingivaporslin samt buccalt ytporslin bränns på för att höja estetiken.

Vi kan även erbjuda konstruktioner i CoCr eller titan med porslin och helkäkar i titan/akryl.

MODELLAVDELNINGEN

På modellavdelningen tar vi hand om alla avtryck som kommer in. Här läggs grunden för ett perfekt tandtekniskt arbete, en exakt arbetsmodell är en viktig förutsättning för ett bra slutresultat.

Vi väger och mäter upp allt gips och vatten för att få ett så exakt resultat som är möjligt. Endast gipser av högsta kvalitet används. Vi tar även emot digitala avtryck.

BETTSKENOR

Här tillverkar vi bettskenor/Nordentic bite splint, idrottsskydd, profylaxskenor, blekskenor och alla andra förekommande skenor.

UNDERKONSTRUKTION – CAD/CAM

Scanning av modeller och avtryck har idag blivit vardag på lab.

Genom att scanna modellen och sedan designa kronan/bron i ett CAD/CAM program och sedan fräsa fram konstruktionen i zirkonia, kobolt-krom eller titan får vi en produkt som har optimal styrka och passform. Fördelarna med detta är att vi har full kontroll över konstruktionen i datorn, där vi tex kan bestämma graden av cementspace. Detta resulterar i en konstruktion som är spänningsfri och absolut homogen med perfekt passform.

Även om det inte är lika ofta så jobbar vi fortfarande också med traditionell uppvaxning och gjutteknik. Detta p.g.a. att vissa typer av arbeten fortfarande är mer lämpade för det.

Vilka är vi på JM & CITY DENTAL

JM & City Dentallab var tidigare två lab som slog sig samman 2018 men har båda bedrivit dentalverksamhet i Örebro i över 30 år. Labbet har idag 11 anställda med den blandning av kompetens och erfarenhet som krävs för att kunna erbjuda en hög leveranssäkerhet.

Invigning av våra nya lokaler 2023

Kontakta oss

Aktuellt

Invigningsfest

Välkommen på (afterwork) invigningsfest i våra nya lokaler!Fredag 8 september klockan 16:00, Ribbingsgatan 11, Örebro.

Läs mer »

Om
JM & CITY DENTAL

Om Produktion

Vår produktion är uppdelad i olika avdelningar för att skapa ett så effektivt arbete som möjligt. Innan ett arbete lämnar en avdelningen för att överlämnas till nästa så görs noggranna kontroller för att säkerställa kvalitén.

Teknikerna jobbar i moderna lokaler med den senaste teknologin och har toppmodern utrustningen till sitt förfogande. De senaste åren har företaget fokuserat mycket på att utveckla sig inom CAD/CAM för att ligga i framkant.

CERTIFIERINGAR

JM & City Dental är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur. Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Miljö

Labbet lägger även stor vikt vid hållbarhet och miljö, målet är att alltid uppdatera arbetsmaterial som håller en hög standard. Alla material som används är naturligtvis CE-märkta.

Kontakt
+46 (0)19-10 77 37

JM & City Dentallab Ribbingsgatan 11 703 63 Örebro