”Anpassat för det digitala flödet sitter vi tillsammans i nyrenoverade och fräscha lokaler. Vår höga känsla för kvalitet är dock densamma som alltid.”

Mats Åkesson

Laboratoriechef

Örestad Expodent Åkesson
Tandteknik i framkant

Vi på Örestad Expodent Åkesson satsar på att ständigt hålla oss uppdaterade inom det senaste inom tandtekniken för att alltid hålla oss i framkant. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med att vi levererar tandteknik av högsta kvalitet.

Sedan starten 1963 för Örestad, 1980 för Expodent och 2001 för Åkessons har labben utvecklats till att bli ett av Sveriges största och mest välrenommerade laboratorium.

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

CAD/CAM

Vi ligger tekniskt i framkant när det gäller den nya tekniken på CAD/CAM.

På Örestad Expodent Åkesson har vi tidigt satsat stort på att cad/cam- avdelningen skall vara en viktig del i tillverkningskedjan. Här gör vi underkonstruktioner i olika material, co-cr, zirkonia, titan och PMMA (plast till temporära och förlagor). Allt oftare gör vi också zirkoniakonstruktioner i full anatomi, d.v.s. utan något ytporslin.

På labbet har vi själva full kontroll över hela det digitala flödet, från det digitala avtrycket, till cad (computer aided design) och slutligen cam (computer aided manufacturing). Digitala avtryck blir allt vanligare och vi har mottagarstationer för de största systemen. Vid våra designstationer ger vi form och funktion till kronor och broar. Slutligen fräses konstruktionen i någon av våra tre fräsmaskiner från tyska Datron eller Schweiziska Zircon Zahn.

Kontakt:

Mats Åkesson: 040-32 07 67, mats.akesson@nordentic.com
Kimona Öhrneman: 040-16 58 30, Kimona.ohrneman@nordentic.com

CAD/CAM:
Stefan Wolter 040- 16 58 21
stefan.wolter@nordentic.com

Cocr/Stål

För patienten är det fasaden på tanden som syns, vilket ofta gör estetiken till det viktigaste inslaget i arbetet.

På denna avdelningen tillverkar vi våra egna co-cr-skelett till partialproteser.

Detta sker mestadels med digital teknik idag, men det gamla hantverkskunnandet kommer även till användning ibland, vid lite mer komplicerade fall.

Charlotte ansvarar för avdelningen tillsammans med Peter. De har båda mångårig erfarenhet av co-cr-skelett till partial protes.

Dom hjälper er gärna med design och konstruktionsförslag.

Kontakt:

Charlotte Klemendsson:
040-165826

Estetikavdelningen

Här arbetar 8 personer med främst porslin och helkeramer, men också komposit och olika plaster.

Utvecklingen av helkeramiska material innebär att vi i dag, i de allra flesta fallen, inte behöver använda metall i våra konstruktioner. Med de nya moderna zirkonia-materialen som är translucenta och infärgade, kan vi göra kronor och broar helt utan ytporslin men också kombinera de båda materialen. Tuggytor och andra ytor som belastas, görs i zirkonia. Det är bara på buccalytorna som vi bränner porslin. På så sätt tar vi helt bort risken för porslinfrakturer pga tuggbelastning.

Självklart finns det fortfarande anledning att välja metall-keramik, alla fall lämpar sig inte för zirkonia. En komplicerad bettsituation kan göra det svårt att dimensionera zirkonia tillräckligt och då är det tryggt att göra en konstruktion i metallkeramik i stället.

Kontakt:

Gunilla Attin:

040- 16 58 28

IMPLANTAT

Här på implantatavdelningen är Lena Persso avdelningschef med assistans av Peter Enggren.

Vi 7 som jobbar på denna avdelningen tillverkar konstruktioner på alla förekommande implantatsystem och vi ser till att du som tandläkare alltid känner dig trygg med våra lösningar och att vi har en hög kvalitet på alla komponenter som ingår i dessa konstruktioner.

Kontakt:

Lena Persson:
040-16 58 24
lena@nordentic.com

Peter Enggren:
040-664 25 22

E-max

När det gäller bondad keramik arbetar vi främst med e-max, som är förstahandsvalet för patienter med höga estetiskt krav.

Denna väldokumenterade teknik ifrån Ivoclar har vi arbetat med i ca 20 år. Här arbetar ett team på 8 personer med estetiska lösningar på alla plan. På denna avdelningen görs också många uppvaxningar (mockups) av hela bett som ska bettrehabiliteras.

Kontakt:

Terese Kirchhoff:
040-664 25 23
tessan@nordentic.com

Modellavdelningen

Efter det att ert arbete blivit registrerat är modellavdelningen den första avdelning ert arbete kommer i kontakt med.

Här råder febril aktivitet när dagens post är uppackad. Det är många moment som utförs på avdelningen innan man har en färdig arbetsmodell.

För att få ett bra slutresultat krävs stor noggrannhet redan från början, då alla avtryck ska förvandlas till exakta och snygga modeller. Här väger man upp gipsen på doseringsvåg och mäter upp vätskan för att få så stor precision som möjligt.

Då utvecklingen ständigt går framåt i branschen, t ex med de nya digitala avtrycken, så krävs kreativitet och nytänkande.

Protes

Många på protesavdelningen har lång erfarenhet i branschen och samarbetet med unga tekniker tryggar framtiden.

Här arbetar 8 st tandtekniker. Henryk Mattsson är avdelningsansvarig med assist av Michael Nielsen.
På avdelningen tillverkas all avtagbar protetik, såväl kombinationsarbeten som konventionell plattprotetik. Även här på protesavdelningen har den digitala tekniken gjort sina framsteg. Alla bettskenor framställs numera digitalt. Vår egen bettskena Nordentic Bite-Splint printas upp med bästa material för ett optimalt resultat. Allt görs med stor omsorg och goda efterkontroller.

Kontakt:

Henryk:
040-664 25 25

Michael:
040-165831

protes@nordentic.com

 

Reception & Administration

Här arbetar Lukas, Mike, Anette och Thomas. Det är någon av dom som svarar i telefonen när du ringer.

Dom packar upp och registrerar inkommande arbeten som levereras på morgonen med posten eller som hämtas av våra bud. Dom skriver följesedlar, fakturor och packar arbetena när de är klara för leverans mm.

Behöver ni material för att skicka era jobb till oss, ring gärna eller maila oss.

040 -16 20 00 eller 040 – 664 25 20

exp@nordentic.com

Öppettider

Måndag till torsdag 08.00 – 17.00
Fredagar 08.00 – 15.40
Vi har även bemanning i växeln på lunchen 12.00 – 13.00

Tips och Trix för bättre scannade orala avtryck

Vilka är
vi på Örestad expodent åkesson

Vår taktik har vi aldrig ruckat på. Vi skall ligga i framkant vad gäller ny teknik. Konkret betyder det stora satsningar på vår cad/cam-avdelning där vi effektivt och med stor precision framställer underkonstruktioner i flera olika material.

Vi har de senaste modellerna av helautomatiska fräsmaskiner. Detta gör att vi höjer kvalitetsnivån och att vi kan producera med bättre kontroll över hela processen. Vi tar också emot avtryck från de flesta digitala avtryckssystemen.

Kontakta oss

Mail: mail@nordentic.com

Telefon: 040-16 20 00

Aktuellt

Mats Åkesson

Laboratoriechef

Charlotte Klemendsson

Cocr/stål

Kimona Öhrneman

Underkonstruktion

Örestad Expodent åkesson

Certifieringar

ÖrestadExpodentÅkesson är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur. Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Leveranstider

Metall/Keramik

HELKERAMIK/PORSLIN

IMPLANTAT

PROTES

Leveranssätt

POSTEN

Vi skickar arbetena med vanlig post. Vanligtvis levereras det dagen efter. Vi kan skicka express mot en avgift på 100 kr.
Till Utlandet använder vi DHL och Fedex.

BUDSERVICE

Till vårt närområde erbjuder vi gratis utkörning.
För närvarande har vi budslinga på följande orter:
Malmö, Lund, Vellinge och Trelleborg Har ni annan närliggande adress ? Hör av er!

Garantier

Vi på Örestad Expodent Åkesson vill att du som kund alltid ska vara nöjd med ditt arbete. Vår garanti innebär att vi kostnadsfritt gör om vårt arbete vid material- eller konstruktionsfel. Garantin gäller ej normalt slitage, ej heller kronor/inlägg i komposit.

Garantitid

• För fast protetik 5 år från leveransdatum
• För avtagbar protetik 1 år från leveransdatum
• Proteslagningar 3 månader från leveransdatum

Har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er till oss.

Kontakt
040-16 20 00

Geijersgatan 4B, Limhamn

Öppettider

Mån till tors - 08.00 – 17.00
Fre - 08.00 – 15.40