”Centralt beläget i Skövde är vi hela Skaraborgsslättens egna dentallab. Med ca 15 medarbetare kan vi hantera alla sorters arbeten med gedingen erfarenhet och modern teknik.”

Roger Andersson

Laboratoriechef

Skaraborgs dentallab
Svensk tandteknik när den är som bäst

Vi är ett tandtekniskt fullservicelaboratorium med fokus på hög personlig service.

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

Implantat/Konus

Här på implantat/konus avdelningen är alla som är utbildade tandtekniker involverade på något sätt ansvarig är Jan.

Vi gör konstruktioner på alla förekommande implantat system och vi ser till att du som tandläkare känner dig trygg genom en hög kvalitet samt att vi levererar dina arbeten i tid!

Vi för alltid en dialog med dig som kund för att få en så bra klinisk lösning som möjligt!

Modell

Efter att ert arbete blivit registrerat är modellavdelningen den första avdelning ert arbete kommer i kontakt med.

Efter att ert arbete blivit registrerat är modellavdelningen den första avdelning ert arbete kommer i kontakt med.

 

På modellavdelningen jobbar Satu och George Här råder febril aktivitet när dagens inkommande arbete är uppackad. Det är många moment som utförs på avdelningen innan man har en färdig arbetsmodell.

För att få ett bra slutresultat krävs stor noggrannhet redan från början då alla avtryck ska förvandlas till exakta och snygga modeller. Alla arbetsmodeller som görs används rätt VP-tal enligt leverantörs rekommendationer.

PORSLIN/ESTETIK

Här arbetar vi med främst porslin, mk och helkeramer, men också komposit och olika plaster. På avdelningen arbetar Rami, Andrea och Yaser

Utvecklingen av helkeramiska material innebär att vi i dag, i de allra flesta fallen, inte behöver använda metall i våra konstruktioner. Med de nya moderna zirkonia-materialen som är translucenta och infärgade, kan vi göra kronor och broar helt utan ytporslin men också kombinera de båda materialen. Tuggytor och andra ytor som belastas, görs i zirkonia. Det är bara på buccalytorna som vi bränner porslin. På så sätt tar vi helt bort risken för porslinfrakturer pga tuggbelastning.

Självklart finns det fortfarande anledning att välja metall-keramik, alla fall lämpar sig inte för zirkonia. En komplicerad bettsituation kan göra det svårt att dimensionera zirkonia tillräckligt och då är det tryggt att göra mk i stället.

Våra ytporslin på både zirkonia och Mk använder vi oss av GC-porslin.

När det gäller bondad keramik arbetar vi främst med e-max och empress som är förstahandsvalet på patienter med höga kosmetiska krav.

 

PROTES

På avdelningen tillverkas all avtagbar protetik, såväl kombinationsarbeten som konventionell plattprotetik.

Allt görs med stor omsorg och goda kontroller. Petra ansvarar för vår avdelning där även Eufemia, Mari och Suhaila också gör blekskenor, mjuka bettskenor och tandskydd av olika slag.

När det gäller Co/Cr skelett använder vi oss av våra systerföretag TIC Frontline, Malmö eller Unique Dental, Ystad som underleverantör.

Underkonstruktion, Cad/CaM

På underkonstruktions avdelningen arbetar Kerstin och Gustav.

På underkonstruktions avdelningen arbetar Staffan, Gustav, Waseem och Sara.

På Skaraborgs Dentallab har vi satsat stort på att cad/cam- avdelningen skall vara en viktig del i tillverkningskedjan. Här gör vi underkonstruktioner i olika material zirkonia, E-max, Empress och PMMA (plast till temporära och förlagor). Allt oftare gör vi också zirkoniakonstruktioner i full anatomi, d.v.s. utan något ytporslin. Alla hårda bettskenor designas på avdelningen. Nordentic Bite Splint har blivit en populär storsäljare.

Ortodonti

Två skickliga tekniker med mycket erfarenhet jobbar med att förse er med allt ni kan behöva inom ortodonti. Therese och Madelene jobbar på avdelningen och gör de flesta förekommande konstruktionerna.

Kontakta oss för mer information.

Vilka är vi på Skaraborgs Dentallab

Vi är ett tandtekniskt fullservicelaboratorium med fokus på hög personlig service.

Skaraborgs Dentallab

Kvalitet

Vår långa erfarenhet och specialkunskap inom datastyrd frästeknik gör att vi kan erbjuda allt ifrån traditionellt tandtekniskt arbete till helfrästa kron/brokonstruktioner i helkeramiska material som ex zirkoniumdioxid samt andra helfrästa arbeten i vävnadsvänliga material. På implantatsidan arbetar vi med de flesta system som finns på marknaden.

Miljö

Labbet lägger även stor vikt vid hållbarhet och miljö, målet är att alltid uppdatera arbetsmaterial som håller en hög standard. Alla material som används är naturligtvis CE-märkta.

CERTFIERADE

Skaraborgs Dentallab är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur. Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Metall/Keramik

HELKERAMIK/PORSLIN

IMPLANTAT

PROTES

Leveranssätt

POSTEN

Vi skickar arbetena med vanlig post. Vanligtvis levereras det dagen efter. Vi kan skicka express mot en avgift på 100 kr.
Till Utlandet använder vi DHL och Fedex.

BUDSERVICE

Till vårt närområde erbjuder vi gratis utkörning.
För närvarande har vi budslinga på följande orter:
Malmö, Lund, Vellinge och Trelleborg Har ni annan närliggande adress ? Hör av er!

Garantier

Vi på Örestad Expodent Åkesson vill att du som kund alltid ska vara nöjd med ditt arbete. Vår garanti innebär att vi kostnadsfritt gör om vårt arbete vid material- eller konstruktionsfel. Garantin gäller ej normalt slitage, ej heller kronor/inlägg i komposit.

Garantitid

• För fast protetik 5 år från leveransdatum
• För avtagbar protetik 1 år från leveransdatum
• Proteslagningar 3 månader från leveransdatum

Har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er till oss.

Kontakt
0500-48 55 10

Storgatan 17, 541 50 Skövde