Vi på TIC Frontline drivs av att ge er på kliniken den bästa tandtekniska supporten för en lyckad behandling av patienten.

Vår historik med att alltid vara i framkant på utvecklingen, både i det traditionella såväl som i det digitala arbetsflödet, gör att vi gärna ställer upp med vår kunskap när du som tandläkare önskar det.

Ni är alltid varmt välkomna att kontakta oss!

Mikael Hellman

Laboratoriechef

TIC Frontline
Bry dig om dina tänder. Det gör vi

TIC Frontline – Tandteknik i Centrum AB – är ett fullservicelaboratorium som framställer i princip alla, på den tandtekniska marknaden förekommande, konstruktionerna.

Medarbetarnas sammanlagda yrkeserfarenhet är över 2 700 år. Den samlade erfarenheten gör att vi har spetskompetens på alla områden inom tandteknik. Vi är inte bara ett fullservicelab, vi är ett fullservicelab som sätter tandteknik i centrum. Det är vi stolta över!

Jobba MED OSS

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

CAD/CAM

I begreppet ”Underkonstruktion” samlar vi alla bärande konstruktioner oavsett materialval och framställningsmetod inom fast protetik.

På TIC Frontline arbetar vi med alla på marknaden förekommande material och framställningsmetoder/tekniker. Passform, funktion och estetik samt att våra produkter uppfyller patientens krav och önskemål är ledstjärnan i allt vi företar oss.

Oavsett val av material och konstruktion har vi kunskapen och erfarenheten att leverera produkter av högsta kvalitet till dig.

Väljer du att arbeta digitalt, tar vi emot digitala filer från alla kända intraoral scanners på marknaden.

Thomas Andersson 0765–421225
thomas.andersson@nordentic.com

3Shape adressen till oss
cadcam@ticdp.se

ESTETIK

För patienten är det fasaden på tanden som syns, vilket ofta gör estetiken till det viktigaste inslaget i arbetet.

Därför är en stark känsla för estetik och färg ovärderliga egenskaper på vår estetikavdelning. TIC Frontlines estetiker har lång och gedigen erfarenhet och ett utpräglat sinne för det konstnärliga.

Vårt mål är att patienten alltid skall känna sig nöjd och stolt över sina tänder. Färgtagning kan utföras på laboratoriet i samråd med den tekniker som skall utföra arbetet.

Vi levererar såväl metallbunden keramik i Guld, CoCr och Titan som helkeramiska lösningar i Zirkoniumdioxid, Empress ,E-max och Celtra press/cad.
Väljer du att arbeta digitalt, så vi tar i mot digitala filer från alla kända intraoral scanners på marknaden.

peter.ekendahl@nordentic.com

ORTODONTI

Ortodonti har vi TIC Frontline har valt att satsa hårt på. Detta är en del av tandtekniken som inte många laboratorier jobbar med.

På TIC Frontline utför vi i stort sett alla förekommande ortodontiska apparaturer och snarkskenor.

Osynlig tandreglering gör vi samarbete med Dentiline, vill du behandla din patient med osynliga tandregleringsskenor så tar vi emot både digitala och analoga avtryck.

dentiline.malmo@ticdp.se

Jesper.segergren@nordentic.com

IMPLANTAT

Hos oss på TIC Frontline finns ett antal av de mest erfarna och kompetenta implantatteknikerna i Sverige.

Mer information kommer inom kort.

MODELL

Det är på modellavdelningen som förutsättningarna för laboratoriets framgångar grundläggs

Gör vi inte ett bra arbete här blir det mycket svårt att kunna leverera en fullödig tandteknisk konstruktion i andra änden.

TIC Frontline har mycket kompetenta och erfarna modelltekniker som redan från början skapar bra förutsättningar för resten av processen.

OURSOUrCING

TIC Frontline samarbetar med ett europeiskt ägt laboratorium i Schenszen i Kina.

Vår samarbetspartner är certifierad enligt ISO 9001:2000. Genom detta samarbete kan vi erbjuda högkvalitativa produkter inom vissa segment till ett attraktivt pris. Priserna på aktuella produkter hittar du i kolumnen ”Economy” i vår prislista. Leveranstiden är 12 arbetsdagar.
OBS! Det är alltid kunden som bestämmer om jobbet skall skickas till Kina.TIC Frontline gör aldrig detta på eget initiativ.

För alla arbeten som beställs via Economy gäller att vi först slår ut samtliga modeller på vårt laboratorium, och om det behövs kontaktas tandläkaren, innan arbetet skickas vidare till vår samarbetspartner. På detta sätt kan vi garantera kvaliteten och minimera potentiella problem. Eventuella justeringar gör vi normalt på vårt laboratorium. För Economy gäller samma garantivillkor som för övriga produkter.

anette.jonasson@nordentic.com

PROTES/BETTFYSIOLOGI

Funktion och estetik är vägledande när vi framställer våra arbeten. Detta gäller inte minst på vår protesavdelning.

Avtagbar protetik är kostnadseffektiv och är ibland också det enda alternativet för helt eller delvis tandlösa patienter.

Vår protesavdelning präglas av en mycket lång och gedigen erfarenhet och vi kan leverera alla förekommande konstruktioner rörande avtagbar protetik.

Bettfysiologi är ett område som vi på TIC Frontline har valt att satsa hårt på. Detta är en del av tandtekniken som inte många laboratorier jobbar med. Här gör vi bettskenor, snarkskenor, tandskydd och blekskenor.

STÅL/AVTAGBAR PROTETIK

Vi har egen tillverkning av skelett till partialproteser både i kobolt-krom och Titan.

Vilka är
vi på TIC FRONTLINE?

AFFÄRSIDÉ

TIC Frontlines affärsidé är att erbjuda sina kunder en trygg och stabil partner både för den enskilde tandläkaren som såväl större organisationer inom tandvården.TIC Frontlines samlade kunskaper inom tandtekniska lösningar ger våra partners ett mervärde med kommunikation som det främsta verktyget. Vi bryr oss helt enkelt om tänder!

VÄRDEGRUND
  • Starkt kundfokus
  • Ärlighet mot kunder och medarbetare
  • Innovativt tänkande.

Aktuellt

Jesper Segergren

CTS Ortodonti

Paul Pileboda

Printing center

Annika Karlsson

CTS Fast Protetik

Aminah Razwan

Avdelningsansvarig Ortodonti avd.

Affärsidé

TIC Frontlines affärsidé är att erbjuda sina kunder en trygg och stabil partner både för den enskilde tandläkaren som såväl större organisationer inom tandvården. TIC Frontlines samlade kunskaper inom tandtekniska lösningar ger våra partners ett mervärde med kommunikation som det främsta verktyget. Vi bryr oss helt enkelt om tänder!

Kvalitét

TIC Frontline är certifierade via läkemedelsverket samt kvalitetsäkrade via det Svenska Tandteknikerförbundet.
Vi strävar efter att hela tiden förbättra vår höga standard och har sedan januari 2014 en person anställd som är dedikerad mot att arbeta med utvecklingen av laboratoriets interna och externa processer. Det gör oss lite unika i denna branchen!

CERTIFIERINGAR

TIC Frontline är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur. Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Miljö

TIC DPs miljöarbete bygger på en strävan om att minimera miljöpåverkan i sin framställning och transport av företagets produkter för att den ska vara så miljövänlig som möjligt. Miljöarbetet omfattar inte bara den egna verksamheten, utan även vid valet av bl a underleverantörer är miljöfrågor ett väsentligt beslutskriterium.
TIC DP bedriver inte någon miljöfarlig verksamhet med tillstånds- eller anmälningsplikt enligt miljöbalken. Företagets huvudsakliga verksamhet baseras på individuellt framställda tandproteser, varför miljöpåverkan generellt är marginell.

Kontakt
040-642 12 00

Bellevuevägen 46 217 72 Malmö

Öppettider

Mån–Fre: 07.30–17.00