”Hos oss på Unique välkomnar vi dig som tandläkare från hela Sverige och Norden. Vi har en bred kompetens och ett digitaliserat flöde för att på bästa sätt kunna serva dig som tandläkare.”

Martin Thomsen

Laboratoriechef

Unique Dental
Vår kunskap tänder leenden

Vi på Uniqe Dental håller oss ständigt uppdaterade för att ligga i framkant. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med att vi levererar tandteknik av högsta kvalitet.
Sedan starten 2004 har Unique Dental utvecklats till att bli ett av Sveriges största och mest välrenommerade dentallaboratorium. Våra kunder finns i Sverige, Norge, Finland och Schweiz och många är protetikspecialister med komplicerade beställningar, som ställer stora krav på oss som leverantör. Något som är både utvecklande och krävande.

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

CAD/CAM

På Unique Dental har vi satsat stort på att cad/cam- avdelningen skall vara en viktig del i tillverkningskedjan.

Här gör vi underkonstruktioner i olika material, co-cr, zirkonia, titan och PMMA (plast till temporära och förlagor). Allt oftare gör vi också zirkoniakonstruktioner i full anatomi, d.v.s. utan något ytporslin.

I huset har vi kontroll över hela det digitala flödet, från det digitala avtrycket, till cad (computer aided design) och slutligen cam (computer aided manufacturing). Digitala avtryck blir allt vanligare och vi har mottagarstationer för de största systemen. Vid våra sex designstationer ger vi form och funktion till kronor och broar. Och slutligen fräses konstruktionen i någon av våra tre fräsmaskiner från tyska Datron.

Kontakt:

Roger Roos: roger.roos@uniquedental.se, 0411-351325.

Cocr/Stål

Cocr/stål avdelningen är en ny avdelning på Unique Dental. I oktober 2013 startade vi upp avdelningen för att tillverka våra egna co-cr-skelett till partial- proteser.

Magnus ansvarar för avdelningen med hjälp av Claes-Göran. De har båda mångårig erfarenhet av co-cr-skelett till partial protes. Vi hjälper er gärna med design och konstruktionsförslag.

Kontakt:

Magnus Svensson: magnus.svensson@uniquedental.se, 0411-351310.

Estetikavdelningen

Här arbetar 17 personer med främst porslin, mk och helkeramer, men också komposit och olika plaster.

Utvecklingen av helkeramiska material innebär att vi i dag, i de allra flesta fallen, inte behöver använda metall i våra konstruktioner. Med de nya moderna zirkonia-materialen som är translucenta och infärgade, kan vi göra kronor och broar helt utan ytporslin men också kombinera de båda materialen. Tuggytor och andra ytor som belastas, görs i zirkonia. Det är bara på buccalytorna som vi bränner porslin. På så sätt tar vi helt bort risken för porslinfrakturer pga tuggbelastning.

Självklart finns det fortfarande anledning att välja metall-keramik, alla fall lämpar sig inte för zirkonia. En komplicerad bettsituation kan göra det svårt att dimensionera zirkonia tillräckligt och då är det tryggt att göra mk i stället.

När det gäller bondad keramik arbetar vi främst med e-max, som är förstahandsvalet på patienter med höga kosmetiska krav.

Kontakt:

Kevin Mijdema: kevin.mijdema@uniquedental.se, 0411-351312

IMPLANTAT

Här på implantatavdelningen är Jonas avdelningschef. Vi gör konstruktioner på alla förekommande implantat system

Vi ser till att du som tandläkare känner dig trygg genom en hög kvalitet samt att vi levererar dina arbeten i tid!

Vi för alltid en dialog med dig som kund för att få en så bra klinisk lösning som möjligt!

Kontakt:

Jonas Hörgård
jonas.horgard@uniquedental.se
Tel:0700-922 785

Modellavdelningen

Efter att ert arbete blivit registrerat är modellavdelningen den första avdelning ert arbete kommer i kontakt med.

Här råder febril aktivitet när dagens post är uppackad. Det är många moment som utförs på avdelningen innan man har en färdig arbetsmodell.

För att få ett bra slutresultat krävs stor noggrannhet redan från början då alla avtryck ska förvandlas till exakta och snygga modeller. Moderna hjälpmedel såsom Wasserman doseringsvåg och Giroformsystemet med plastsockel i stället för gipssockel för de större brokonstruktionerna, används för att uppnå så stor precision som möjligt.

Då utvecklingen ständigt går framåt i branschen, t ex med de nya digitala avtrycken, krävs kreativitet och nytänkande.

Protes

Många har lång erfarenhet i branschen och samarbetet med unga förmågor tryggar framtiden.

Patrik Håkansson och Lise Ganslandt är avdelningsansvariga. På avdelningen tillverkas all avtagbar protetik, såväl kombinationsarbeten som konventionell plattprotetik. Allt görs med stor omsorg och goda kontroller.

Kontakt: 

Lise Ganslandt: liselott.ganslandt@uniquedental.se, 0411-351302
Patrik Håkansson: protes@uniquedental.se, 0411-351327

Ordermottagning

Här passerar all fast protetik som skickas till Unique Dental.

Lars, Bosse och Johan är de som granskar din beställning, markerar prep-gränser och kontrollerar inslagningar. Alla tre har lång erfarenhet i yrket och stor kunskap inom tandteknik. Om ni har frågor eller vill diskutera något kring konstruktionen så tveka inte att kontakta någon av dem.

Kontakt:

Bo Persson: order@uniquedental.se, 0411-351307
Lars Gellström: 0411-351316
Johan Nilsson: 0411-351 320

Reception & Administration

Här arbetar Mia, Gustaf och Kristina. Det är någon av dem som svarar i telefonen när du ringer.

De packar upp och registrerar inkommande arbeten som levereras på morgonen med posten, skriver följesedlar och packar arbetena när de är klara för leverans mm. Behöver ni material för att skicka era jobb till oss, ring eller maila oss.

Kontakt:

Kristina Karlsson
reception@uniquedental.se
0411-351 300

Vilka är
vi på UNIQUE DENTAL

Vår taktik har vi aldrig ruckat på. Vi skall ligga i framkant vad gäller ny teknik. Konkret betyder det stora satsningar på vår cad/cam-avdelning där vi effektivt och med stor precision framställer underkonstruktioner i flera olika material.

Vi har de senaste modellerna av helautomatiska fräsmaskiner. Detta gör att vi höjer kvalitetsnivån och att vi kan producera med bättre kontroll över hela processen. Vi tar också emot avtryck från de flesta digitala avtryckssystemen.

Men avancerad teknik är förstås inte allt. Våra kunder har alltid möjlighet att själv välja den teknik de vill arbeta med. Vi tycker också att det är viktigt att du som tandläkare har direktkontakt med teknikern.

Det nära samarbetet underlättar arbetsprocessen och gör det möjligt att komma med synpunkter under arbetets gång.

Kontakta oss

Mail: info@uniquedental.se

Telefon: +46 (0)411 35 13 00

Aktuellt

Kursresa Unique Dental

UNIQUE DENTAL GARDASJÖN ITALIEN 27/4—1/5 2023 En svensk buffé i italiensk anda Ladda ner hela inbjudan här Kursens innehåll: Hur får vi en roligare och mer lönsam vardag

Läs mer »

UNiqe Dental
Vår kunskap tänder leenden

Leder den digitala utvecklingen

Vi på AB Unique Dental i Ystad är certifierade enligt FR 2000.
FR2000 är ett ledningssystem för certifiering av kvalitet, miljö, arbetsmiljö, kompetens, brandskydd och socialt ansvarstagande. Vår kvalitets- & miljöansvarige, Liselott Ganslandt, berättar gärna mer om vad våra certifieringar innebär

Certifieringar

Vi på Unique Dental i Ystad är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur. Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Leveranstider

Metall/Keramik

HELKERAMIK/PORSLIN

IMPLANTAT

PROTES

Leveranssätt

POSTEN

Vi använder oss av PostNords tjänst Varubrev vilket är ett tryggare sätt än vanlig postgång samt att det är spårbart. Detta är kostnadsfritt för dig som kund.
Vill du ha ett paket skickat express tillkommer en avgift på 100 kr.
Till utlandet använder vi DHL.

BUDSERVICE

Till vårt närområde erbjuder vi gratis utkörning. För närvarande har vi budslinga på följande orter:
Malmö, Lund, Vellinge, Trelleborg, Skurup, Svedala, Ystad, Tomelilla mfl.
Finns ni på annan ort i Skåne ? Hör av er !

Garantier

Vi på Unique Dental vill att du som kund alltid ska vara nöjd med ditt arbete. Vår garanti innebär att vi kostnadsfritt gör om vårt arbete vid material- eller konstruktionsfel. Garantin gäller ej normalt slitage, ej heller kronor/inlägg i komposit.

Har ni några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av er till oss.

Läs mer om oss

Kontakt
+46 (0)411 35 13 00

Södra Dragongatan 28 271 39 Ystad