VÄLKOMMEN TILL VÄNERSBORGS TANDTEKNIK

Mikael Larsson

Laboratoriechef/
Marknadsansvarig

Therese Jansson

Vice Labbchef

Om Vänersborgs Tandteknik
Det digitala labbet

Vi erbjuder full service med alla slags tandtekniska arbeten. Med vår långa erfarenhet och med vår specialkunskap inom den datastyrda frästekniken kan vi erbjuda allt från traditionellt tandtekniskt arbete till helfrästa brokonstruktioner i helkeramiska material som ex zirkoniumdioxid, helfrästa titanarbeten samt andra helfrästa arbeten i vävnadsvänliga material.

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Ordersedel hämtar du här.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

Gips

På gipsavdelningen tar vi hand om alla avtryck.

Vi arbetar med modellsystemet Zeiser som är en väl beprövad metod för framställning av gipsmodeller med hög precision.
Här framställer vi alla arbetsmodeller och studiemodeller.

Cad/cam

På vår cad/camavdelning har vi lång erfarenhet av arbete med frästa kron- och brokonstruktioner.

Vi arbetar med material som zirkoniumdioxid, titan, co-cr, e.max, celtra samt temporära konstruktioner i akryl. Digital tandteknik ger stora fördelar med en kontrollerad process som ger hög kvalitet och precision samt fräsning i material som är homogena. Vi jobbar även med traditionell gjutteknik.

Vi arbetar med samtliga implantatsystem på marknaden.

Kontakta oss gärna om ni har frågor om exempelvis materialval!

cadcam@vbgtand.se

Avtagbar

Välkommen till oss på protesavdelningen.

Här tillverkar vi all avtagbar protetik som helproteser, partiella proteser, bettskenor och all slags ortodonti.

Porslin

På porslinsavdelningen lägger vi ner ett gediget hantverk.

Här står estetiken i centrum med färg och form för att komma så nära den naturliga tanden som möjligt. Vi har ett system för färgtagning på laboratoriet och hit är våra kunders patienter alltid välkomna. Vi arbetar också med digital framställning av helkeramer.

Produkter

Vänersborgs Tandteknik AB tillverkar alla produkter på labbet i Vänersborg.

Vi använder oss av underleverantörer enbart för fräsning av vissa CAD/CAM produkter från bl.a. Nobel Biocare, Straumann, Heraeus Kulzer och Dentsply/Sirona. Vi skapar alla kronor och broar via digital bearbetning på labbet och har ett antal egna frässtationer på laboratoriet. Vi arbetar även med system som hanterar mottagning och bearbetning av filer vid digital avtryckstagning.

Administration

Vårt motto på hela labbet är hög service till alla våra kunder!

Medarbetarna på administrationen sköter telefonservice, budservice och all övrig företagsadministration.

Vilka är
vi på VÄNERSBORG TANDTEKNIK

I dagsläget är vi 21 anställda på laboratoriet. Med den samlade kunskapen och kompetensen vi har vill vi ge våra kunder en bra personlig service och leverera produkter med hög kvalitet. Vår verksamhet är kvalitetssäkrad och registrerad hos Läkemedelsverket och vi är medlemmar i Sveriges Tandteknikerförbund.

Kontakta oss

AKTUELLT

Om
VÄNERSBORG TANDTEKNIK

Produktion på labbet

Vänersborgs Tandteknik ab tillverkar alla produkter på labbet i Vänersborg. Vi använder oss av underleverantörer enbart för fräsning av vissa CAD/CAM produkter från bl.a. Nobel Biocare, Straumann, Heraeus Kulzer och Dentsply/Sirona. Vi skapar alla kronor och broar via digital bearbetning på labbet och har ett antal egna frässtationer på laboratoriet. Vi arbetar även med system som hanterar mottagning och bearbetning av filer vid digital avtryckstagning.

CERTIFIERINGAR

Vänersborgs Tandteknik AB är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur.  Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Digital tandteknik

De senaste åren har det skett närmast en explosionsartad utveckling inom den tandtekniska världen gällande IT och tandteknik. Vänersborgs Tandteknik har som mål att vara långt framme i den världen. Vi samarbetar med flera olika leverantörer av scanningssystem och frästekniker.

Blanketter och länkar

Beställningssedel

Saknar du en beställningssedel kan du skriva ut en här!

Förhandsbokning

Vill du förhandsboka en eller flera patienter kan du öppna, skriva ut och fylla i denna blankett. Faxa eller skicka sedan in blanketten.

Skadeanmälan

Öppna, fyll i formulär, skriv ut och signera. Eller skriv ut blanketten direkt och fyll i för hand. Skicka med blanketten med arbetet.

Leveranstider

Saknar du en beställningssedel kan du skriva ut en här!

Materialinfo

Vill du förhandsboka en eller flera patienter kan du öppna, skriva ut och fylla i denna blankett. Faxa eller skicka sedan in blanketten.

Svarspost

Öppna, fyll i formulär, skriv ut och signera. Eller skriv ut blanketten direkt och fyll i för hand. Skicka med blanketten med arbetet.

Kontakt
+46 521 27 80 50

Karlslundsgatan 8 462 32 Vänersborg

Öppettider

Mån - tors 08:00-17:00
Fredag 08.00-16:00