Corus/Nordentic utökar sin verksamhet i Danmark

Corus/Nordentic utökar sin verksamhet i Danmark genom integrationen av Bruuns Dentallaboratorie, ett av de ledande digitala laboratorierna i Danmark. Denna integration kommer att göra företaget till marknadsledare inom lokalt producerade protetiska lösningar i Danmark tillsammans med nuvarande laboratoriet i Århus, Codent dental Lab.

Corus, den ledande digitala tandteknikgruppen i Europa, har integrerat Brunns Dentallaboratorie, ett av de största digitaliserade laboratorierna i Danmark. Förra året integrerade Corus Nordentic, Skandinaviens största aktör inom tandteknik. Med detta nya tillskott positionerar sig företaget som marknadsledare inom lokalt producerade protetiska lösningar i Danmark, vilket konsoliderar sin närvaro och ledarposition genom att erbjuda högkvalitativa digitala protetiska lösningar till tandkliniker i nio europeiska länder.

Bruuns Dentallaboratorie i Danmark är ett familjeägt företag som startades av nuvarande laboratoriechefens föräldrar (René Rask Bruuns) redan 1960. Under Renés ledning sedan 1991 har företaget vuxit till ett starkt varumärke när det gäller kvalitet, service och rådgivning och avser att bygga långsiktiga relationer med sina nyckelkunder. Laboratoriet, som ligger i Rødovre, 8 km från centrala Köpenhamn, är den naturliga partnern för många av landets tandläkare, både inom privatpraktik och på offentliga kliniker. Företagets kunder uppskattar den nära dialogen med Bruuns-teamet när det gäller individuella protetiska lösningar samt säkerheten i att få de bästa resultaten. Bruuns differentierade position på marknaden bygger på ett högkvalificerat och innovativt team med 14 medarbetare.

Nu, som aktieägare i Corus, kommer René Rask Bruuns att behålla sina ansvarsområden och sitt ledarskap inom Bruuns dentallaboratorie, samtidigt som han bidrar till utvecklingsstrategin i Danmark och den kontinuerliga produkt- och tjänsteinnovationen inom företaget.

Corus använder sig idag av en helt integrerad digital plattform, CorusLink, där tandläkare kan samverka med laboratoriet och patienten samtidigt som de säkerställer spårbarheten av receptet och levererar effektiva och högkvalitativa produkter och tjänster för att möta patientens förväntningar. Corus-nätverket erbjuder en exklusiv lösning för tandläkare baserat på en innovativ och differentierad portfölj av arbetsprotokoll, produkter, tjänster, utbildning och samtidigt som man upprätthåller en regional och personlig miljö, vilket säkerställer bättre tandvård och en bättre upplevelse för patienten. Med 70 laboratorier och över 1 600 anställda betjänar gruppen över 13 000 tandläkarpraktiker och mer än 1,5 miljoner patienter spridda över Storbritannien, Spanien, Frankrike, Portugal, Nederländerna, Belgien, Sverige, Danmark och Norge.

Jeroen Van Asten, med-VD på Corus, ”Med René Bruuns och hans team som ansluter sig till vår Corus-familj bekräftar vi ännu en gång vårt företags stora värden. Hängivenheten från ärliga och pålitliga entreprenörer som ansluter sig till oss är grunden på vilken vi bygger vårt företag. Jag önskar René och hans team ett varmt välkomnande till vår familj, eftersom jag är övertygad om att de kommer att tillföra stort värde till vårt team i Skandinavien.”

Nicolas Bonnard, med-VD på Corus, ”René Bruuns och hans team är utmärkta yrkesmänniskor med vilka vi delar värderingar och visionen om modern odontologi. Jag är mycket nöjd och hedrad över det förtroende som René och hans team har satt till vår europeiska familj. Denna integration ger oss möjlighet att erbjuda lösningar över hela Danmark som kommer att förändra många klinikers och patienters liv.”

Johnny Tekin, VD på Nordentic,”Det är glädjande att vi nu kan stärka vår nuvarande närvaro i Danmark tack vare denna integration. Det är en styrkedemonstration från Corus/Nordentic att ta in ytterligare ett fullservice-laboratorium med 14 anställda och där fokus alltid har varit: hög service, digitala arbetsflöden, lokalt producerad tandteknik och hög kvalitet. Vi delar samma värderingar och visioner, och framför allt var det en önskan från Bruuns Dental att vara en del av en grupp tandtekniker som vill fortsätta utveckla branschen, och som kommer att gynna både laboratorier, tandkliniker och inte minst i slutändan patienten.”

René Rask Bruuns, Bruuns Dental Laboratory, ”Att ansluta sig till Corus/Nordentic-familjen ger oss på många sätt möjlighet att berika våra kunder och patienter med högkvalitativa digitala lösningar. Vi ser fram emot att stödja och säkerställa den digitala omvandlingen och samtidigt attrahera de mest talangfulla teknikerna till vårt team. Integrering med Corus är ett jättesteg mot att bygga en spännande framtid för tandvården tillsammans med några av de bästa teknikerna i Europa.”

Moalem Weitemeyer och Svalner har agerat som rådgivare åt Corus & Nordentic.

Om Corus: Corus är det ledande europeiska företaget inom tandteknik. Grundat 2015, är Corus fördjupat i paradigmskiftet mot en ny digitaliserad tandvård, 100% anpassad och med mervärde för tandläkaren och patienten. Sedan starten har Corus integrerat över 70 dentallaboratorier i Spanien, Frankrike, Portugal, Nederländerna, Belgien, Sverige, Norge och Danmark, och har ett team med över 1 600 medarbetare som erbjuder tandläkare differentierade och exklusiva protokoll, produkter, tjänster och utbildning.

Om Nordentic: Nordentic är den ledande tandteknikgruppen i Skandinavien med över 25 laboratorier som har varit en del av samma grupp sedan 2016 (konsoliderade till 13 idag inklusive Bruuns Dental). Gruppen, som har verksamhet i Sverige, Danmark och Norge, har banat väg för branschens tekniska utveckling genom att kombinera ledningens djupa industriella kunskap med strategiska integrationer. Nordentic har varit en del av Corus sedan den 1 september 2022.

Vill du veta mer?

Ange din Email så kontaktar vi dig inom kort

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.