”TIC DP – Tandteknik i Centrum AB – är ett fullservicelaboratorium och vi kan utföra, strängt taget, vilket tandtekniskt arbete som helst. vi sätter alltid dig som tandläkare och kund i fokus.”

Macy Sahragard

Laboratoriechef

Om
TIC DP GÖTEBORG

TIC DP är certifierade via läkemedelsverket samt kvalitetsäkrade via det Svenska Tandteknikerförbundet.

Vi strävar efter att hela tiden förbättra vår höga standard och har sedan januari 2014 en person anställd som är dedikerad mot att arbeta med utvecklingen av laboratoriets interna och externa processer. Det gör oss lite unika i denna branchen!

Är du intresserad av att jobba med oss, få ett välkomstkit, eller skicka in era digitala avtryck till oss, kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Vi tar emot digitala filer från alla system på marknaden.

Vill du beställa material?

Våra
Avdelningar

Bettfysiologi

Bettfysiologi är ett område som vi på TIC DP har valt att satsa hårt på. Detta är en del av tandtekniken som inte många laboratorier jobbar med. Här gör vi bettskenor, snarkskenor, tandskydd och blekskenor.

Kontakta oss för mer information.

CoCr avtagbar protetikESTETIK

Våra nya lasersintrade skelett är ett självklart steg mot den nya, spännande framtiden inom avtagbar tandteknik. Specialdesignade konstruktioner för varje unika fall/patient.

Kontakta oss för mer information.

Estetik

För patienten är det fasaden på tanden som syns, vilket ofta gör estetiken till det viktigaste inslaget i arbetet. Därför är en stark känsla för estetik och färg ovärderliga egenskaper på vår estetikavdelning.

IC DPs estetiker har lång och gedigen erfarenhet och ett utpräglat sinne för det konstnärliga.

Vårt mål är att patienten alltid skall känna sig nöjd och stolt över sina tänder. Färgtagning kan utföras på laboratoriet i samråd med den tekniker som skall utföra arbetet.

Vi levererar såväl metallbunden keramik i Guld, CoCr och Titan som helkeramiska lösningar i Zirkoniumdioxid, Empress och E-max

IMPLANTAT

Hos oss på TIC DP finns ett antal av de mest erfarna och kompetenta implantatteknikerna i Sverige. Inte sällan blir vår implantatavdelning konsulterad av olika tandläkare.

Vi vill dela med oss av kunskapen!

Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och med i stort sett alla på marknaden förekommande plattformar. På materialsidan kan vi erbjuda allt från gjutna konstruktioner i guld till maskinframställda konstruktioner i CoCr, Titan och Zirkonium.

Den samlade kunskapen i företaget garanterar att de som får implantatkonstruktioner från
TIC DP bör kunna räkna med en livslång ersättning för sina förlorade tänder.

Modell

Det är på modellavdelningen som förutsättningarna för laboratoriets framgångar grundläggs.

Gör vi inte ett bra arbete här blir det mycket svårt att kunna leverera en fullödig tandteknisk konstruktion i andra änden.

TIC DP har mycket kompetenta och erfarna modelltekniker som redan från början skapar bra förutsättningar för resten av processen.

Ortodonti

Ortodonti har vi TIC DP har valt att satsa hårt på. Detta är en del av tandtekniken som inte många laboratorier jobbar med.

På TIC DP utför vi i stort sett alla förekommande ortodontiska apparaturer.

PROTES

Funktion och estetik är vägledande när vi framställer våra arbeten. Detta gäller inte minst på vår protesavdelning.

Avtagbar protetik är kostnadseffektiv och är ibland också det enda alternativet för helt eller delvis tandlösa patienter.

Vår protesavdelning präglas av en mycket lång och gedigen erfarenhet och vi kan leverera alla förekommande konstruktioner rörande avtagbar protetik.

Underkonstruktion

I begreppet ”Underkonstruktion” samlar vi alla bärande konstruktioner oavsett materialval och framställningsmetod inom fast protetik.

På TIC DP arbetar vi med alla på marknaden förekommande material och framställningsmetoder/tekniker. Passform, funktion och estetik samt att våra produkter uppfyller patientens krav och önskemål är ledstjärnan i allt vi företar oss.

Oavsett val av material och konstruktion har vi kunskapen och erfarenheten att leverera produkter av högsta kvalitet till dig.

Aktuellt

Vilka är
vi på TIC DP GÖTEBORG?

Vi strävar alltid efter att du som kund ska känna att vi finns där för just dig!

Medarbetarnas mångåriga samlade erfarenhet gör att vi har spetskompetens på alla områden inom tandteknik. Vi är inte bara ett tandtekniskt laboratorium utan ett fullservicelabb som sätter tandteknik i centrum. Det är vi stolta över!

Den digitala utvecklingen är inget nytt för oss, utan det är en naturlig del i vårt arbetssätt.

Alla våra avdelningar har på något sätt kontakt med CAD CAM dagligen. Vi tar emot alla på marknaden förekommande intraorala filer. Med oss kan du känna dig trygg oavsett om du är i starten eller har byggt upp en längre yrkeserfarenhet kring det digitala arbetsflödet.

Kontakta oss

Malgorzata Pancielej

Expedition

Gunnel Thersthol

Underkonstruktion

Åsa Lindskog

Avdelningschef estetik/ porslinsavdelning.

Kim Hartlid

Bettfysiologi

CERTIFIERINGAR

TIC DP Göteborg är certifierade enligt Sveriges Tandtekniker Förbunds kvalitetssystem Struktur.  Struktur är anpassat för dentallab och i linje med EU direktivet MDR.

Kontakt
031-7720470

Medicinaregatan 12 B 413 90 Göteborg

Öppettider

Mån–fre: 07.30–17.00
Lör–sön: stängt